Northland

Dit ras is het vroegst rijp van al onze rassen. Zelf kunnen we van deze struiken al in begin juli de eerste blauwe bessen plukken. Dit ras is zo oud dat er maar weinig bekend is over het ontstaan ervan.

Northland is erg uniek onder de blauwebessenrassen, in smaak, vorm en groei. Zo zijn de bessen bijvoorbeeld erg klein, ongeveer twee keer zo klein als die van een normale blauwe bes. Maar ook de struik zelf, de bloemetjes, en de blaadjes zijn klein waardoor dit in alle opzichten een heel bescheiden ras is.

Qua smaak zijn deze ongeveer het zoetst van al onze rassen en omdat de schil van deze soort erg stevig is is hij erg geschikt voor als je ergens nog een bite in wil hebben. Ook zorgt de stevige schil ervoor dat deze soort goed lang te bewaren is, zowel in de koelkast als in de vriezer.

Het grootste nadeel van dit ras is dat de bessen niet zo snel te plukken zijn. Omdat ze zo klein zijn kost het net wat meer werk om een vergelijkbaar gewicht te plukken als bij de andere rassen. Toch zorgen de vele voordelen ervoor dat er elk jaar mensen komen om speciaal deze bessen te gaan plukken. Dit ras is dus zeker de moeite waard!

Tros met rijpe blauwe bessen van het ras Northland

Tros met rijpe blauwe bessen van het ras Northland

Dit ras is het vroegst rijp van al onze rassen. Zelf kunnen we van deze struiken al in begin juli de eerste blauwe bessen plukken. Dit ras is zo oud dat er maar weinig bekend is over het ontstaan ervan.

Northland is erg uniek onder de blauwebessenrassen, in smaak, vorm en groei. Zo zijn de bessen bijvoorbeeld erg klein, ongeveer twee keer zo klein als die van een normale blauwe bes. Maar ook de struik zelf, de bloemetjes, en de blaadjes zijn klein waardoor dit in alle opzichten een heel bescheiden ras is.

Qua smaak zijn deze ongeveer het zoetst van al onze rassen en omdat de schil van deze soort erg stevig is is hij erg geschikt voor als je ergens nog een bite in wil hebben. Ook zorgt de stevige schil ervoor dat deze soort goed lang te bewaren is, zowel in de koelkast als in de vriezer.

Het grootste nadeel van dit ras is dat de bessen niet zo snel te plukken zijn. Omdat ze zo klein zijn kost het net wat meer werk om een vergelijkbaar gewicht te plukken als bij de andere rassen. Toch zorgen de vele voordelen ervoor dat er elk jaar mensen komen om speciaal deze bessen te gaan plukken. Dit ras is dus zeker de moeite waard!

Extra informatie over het ras

Pluktijd

Midden juli t/m eind augustus

Grootte

Erg klein, iets groter dan een bosbes

Smaak

Erg zoet

Koelkast

Ongeveer een maand

Vriezer

> een jaar

Extra informatie over het ras

Pluktijd

Midden juli t/m eind augustus

Grootte

Erg klein, iets groter dan een bosbes

Smaak

Erg zoet

Koelkast

Ongeveer een maand

Vriezer

> een jaar